Natuurcollege Marius Brants

Herstel deltanatuur. Wees trots, ga zien, luisteren en verbinden!

Op 23 september 2019 was Marius Brants, initiatiefnemer van NLDelta, één van de sprekers tijdens de conferentie Markermeer-IJmeer. Hier stond de vraag “Hoe maken we van het Markermeer en omliggende natuur weer een robuust ecosysteem?”. Een ambitie die de basis vormt van NLDelta.

Marius Brants schetst in zijn natuurcollege zijn droom over de Nederlandse Delta. Hij bespreekt de lessen die hij geleerd heeft in de periode van het Droomfondsproject Haringvliet en bij het opbouwen van NLDelta. Zijn boodschap: zorg ervoor dat we in Nederland weer vloeiende overgangen maken. Want daar zit de natuurlijke rijkdom.

Bekijk het natuurcollege, met prachtige beelden van Haringvliet en Biesbosch, hier: Video Natuurcollege Marius Brants  (13 minuten)

 

Dit natuurcollege is onderdeel van een serie colleges over natuur en natuurontwikkeling. De colleges zijn ontwikkeld in het kader van het programma LIFE IP Delta Natuur. Dit programma geeft een impuls aan de ontwikkeling van waardevolle deltanatuurgebieden in Nederland.

Marius Brants werkt voor het Wereld Natuur Fonds. Hij was voorzitter van het Droomfondsproject Haringvliet. In 2016 was hij één van de initiatiefnemers van NLDelta en hij is namens WNF lid van het NLDelta Programmabureau en de NLDeltafel.