NLDelta: Sterk Merk

Het merk NLDelta staat voor een programma én voor een Nationaal Park:

Met het winnen van de juryprijs in de verkiezing ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’ werd NLDelta een merk onder het label Holland National Parks. Het merk NLDelta heeft in 2017 inhoud en vorm gekregen in samenwerking met ruim 70 partijen uit het hele gebied.

Het verhaal van NLDelta

NLDelta vertelt het verhaal van leven onder de zeespiegel, van tegen water beschermen en van water maximaal benutten. Overal vind je sporen van het eeuwenlang leven met en van het water. Het is de plek waar de Rijn en de Maas de zee ontmoeten. Een rijk en uniek ecosysteem en een internationaal kruispunt voor duizenden vissen en vogels. Eb en vloed, zoet-brak-zout, hoog en laag; de dynamiek van het water bepaalt al het leven in de delta.

Lees hier het verhaal

Merkgids

Het verhaal en het merkprofiel van NLDelta zijn uitgewerkt in de NLDelta merkgids. Deze geeft ook handvatten voor het toepassen van het merk.

Samen bouwen aan een sterk merk

Natuurorganisaties, overheden, ondernemers, marketingorganisaties en de iconen van NLDelta: met elkaar bouwen zij een nieuw merk, vanuit de kracht van bestaande merken en verhalen, die eigen associaties oproepen en die samen NLDelta vormen.

Merkcriteria

Het merk NLDelta is van toepassing op het programma NLDelta en op het gebied van Nationaal Park NLDelta. Tevens wordt het merk NLDelta gebruikt voor projecten, producten, diensten, locaties, objecten, ontwikkelingen, natuurfenomenen, organisaties, activiteiten, die:

  • bijdragen aan het waarmaken van de NLDelta ambities uit het Ambitieboek ‘Dit is onze natuur’.
    èn aansluiten bij:
  • het merkprofiel van NLDelta: dit representeren, bestendigen, versterken, zichtbaar maken.
  • de proposities zoals bepaald voor de toerist waar Nationaal Park NLDelta zich onder het label Holland National Parks op richt.

Voor het toepassen van het merk NLDelta met het logo, teksten of beelden, kun je mailen naar p.kanselaar@dordrecht.nl

Bewoners, overheden, ondernemers en organisaties zijn trotse ambassadeurs van NLDelta. Zij leven al eeuwen met het water en leveren een bijdrage aan de ontwikkeling en instandhouding van hun delta.

Ambitie ‘Ambassadeurschap’